Het bereiden van het eten was op zich geen probleem, maar inderdaad wel het verkrijgen van de ingrediënten. Wat je zag was dat alle Marokkaanse huishoudens een gigantische diepvries hadden. Voor de kippen ging je naar Harderwijk of Ermelo. Daar kocht je vijftig of zestig kippen. Die werden dan met de hand geslacht, geplukt en klaargemaakt. Die bracht je dan naar Lelystad en werden dan verdeeld over de vijf of zes gezinnen. Je ging naar een boer en kocht bij hem een schaap. Dat schaap werd dan naar Zwolle gebracht, ritueel geslacht, verdeeld in zakjes van een halve kilo of een kilo en dan in de vriezer. Dus als er een keertje uienseizoen was en de schapen hadden op een uienveld gelopen, dan at je dus twee maanden lang vlees met heel veel smaak van uien erin. Dan hadden alle gezinnen daar een lam gekocht. Eén keer in de zoveel tijd ging men naar Amsterdam of naar Utrecht waar dan één Marokkaanse slager was en die ook andere Marokkaanse ingrediënten verkocht. Zo werd dat gedaan.
Halal vlees halen op het 'oude land'
1 geïnteresseerde
Moslims mogen alleen halal vlees eten, maar hoe kom je aan dit vlees als er in Lelystad geen islamitische slager is? Aziz Manar vertelt:
Bron: Batavialand te Lelystad, Project Nederlanders – Wereldburgers, interview met Aziz Manar op 9 oktober 2012 te Lelystad.